صفحه اصلی / ایران / اسرائیل: توافقی که تهدیدی برای نابودی ما باشد، ما را ملزم نخواهد کرد

اسرائیل: توافقی که تهدیدی برای نابودی ما باشد، ما را ملزم نخواهد کرد

نخست‌وزیر اسرائیل شامگاه چهارشنبه ۱۸ فروردین با اشاره به احیای توافق هسته‌ای قدرت‌های جهانی با ایران – موسوم به برجام – و افزایش احتمال دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای گفت: «توافقی که تهدیدی برای نابودی ما باشد، ما را ملزم نخواهد کرد».

به گزارش رادیو فردا، بنیامین نتانیاهو با هشدار به «نزدیک‌ترین دوستان» و متحدان اسرائیل افزود: «تاریخ به ما آموخته است که این قبیل قراردادها با کشورهای تندرو بسیار بی‌ارزش هستند».

نخست‌وزیر اسرائیل در سخنرانی خود به مناسبت روز یادبود هولوکاست افزود: «ما فقط به یک چیز متعهد خواهیم بود؛ اجازه ندهیم کسانی‌که در صدد نابودی ما هستند، توطئه خود را عملی کنند».

شبکه کان اسرائیل روز ۱۷ فروردین گزارش داد زمانی‌که تماس غیرمستقیم میان ایران و آمریکا، با هدف بازگشت واشینگتن به برجام در وین آغاز شد، برنامه‌ریزی برای حمله به کشتی «ایران ساویز» در آب‌های دریای سرخ به‌دست «عوامل ناشناس» نیز صورت گرفت.

این گزارش می‌گوید هدف از این حمله در واقع ارسال «پیامی ویژه» و حاکی از «ناخشنودی» است.

روزنامه «نیویورک تایمز» نیز روز چهارشنبه به نقل از مقامات آمریکایی تایید کرد که حمله به کشتی «ایران ساویز» همزمان با ازسرگیری تماس‌های غیرمستقیم ایران و آمریکا در مورد برجام به‌وقوع پیوسته است.

رسانه‌های عربی منطقه می‌گویند حمله به کشتی «ایران ساویز» از طریق چسباندن مین به بدنه کشتی به‌دست کوماندوهای اسرائیلی صورت گرفته است.

مقامات جمهوری اسلامی هدف قرار گرفتن کشتی ایرانی را تایید کردند. اگرچه، اسرائیل تاکنون از هر گونه اظهارنظر رسمی در این‌باره خودداری کرده است.اسرائیل در سال‌های گذشته برای برهم زدن هر نوع مذاکرات میان آمریکا و غرب با ایران آشکارا تلاش کرده و این‌بار نیز به صراحت گفته است که بازگشت آمریکا به برجام حتی می‌تواند به مفهوم حمله اسرائیل به سایت‌های اتمی ایران باشد؛ این هشدار از زبان رئیس ستاد ارتش اسرائیل خطاب به آمریکا بیان شده است.

بنیامین نتانیاهو بارها در سخنرانی‌های خود در اسرائیل و یا از تریبون‌های بین‌المللی، به ویژه در مناسبت‌هایی که با هولوکاست مرتبط است، حکومت ایران را به نازی‌هایی که در صدد «نابود کردن ملی یهود هستند» تشبیه کرده است.

نخست وزیر اسرائیل در بخش دیگری از سخنرانی چهارشنبه‌شب خود، حکومت ایران را به «بازوان مرگ» تشبیه کرد و افزود: «اما خنده‌دار است که دیوان کیفری لاهه به جای تعقیب ایران، اسرائیل را نکوهش می‌کند».

اشاره بنیامین نتانیاهو به تحقیقات دیوان لاهه در خصوص ظن به ارتکاب «جنایات جنگی» علیه فلسطینیان در کرانه باختری، نوار غزه و شرق اورشلیم است، که از ماه گذشته به‌طور رسمی با دستور دادستان این دیوان کلید خورده است.

در همین حال، رسانه‌های اسرائیل می‌گویند دولت این کشور امیدوار است که سرسختی مقامات جمهوری اسلامی در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا بر سر برجام، بازگشت واشینگتن به این توافق را به شکست بکشاند.

بنیامین نتانیاهو پیشتر مدعی شده بود که او مشوق خروج دونالد ترامپ از برجام در اردیبهشت سال ۱۳۹۷ بوده است.

هر چند مئیر بن‌شبات، مشاور امنیت ملی اسرائیل، در هفته‌های اخیر خبر داده بود که گروه‌های کاری مشترک آمریکا و اسرائیل برای هماهنگی در مورد مسائل مهم تشکیل شده، اما رسانه‌های اسرائیل نوشته‌اند که آقای نتانیاهو باکی ندارد که آشکارا برنامه دولت بایدن برای بازگشت به برجام را به چالش بکشد.

روزنامه «جروزالم پست» روز ۱۵ فروردین به نقل از یک «مقام ارشد اسرائیل» که نخواسته هویتش فاش شود نوشت، دولت اسرائیل از اظهارات رابرت مالی، نماینده ویژه امور ایران، در خصوص آمادگی واشینگتن برای لغو بخشی از تحریم‌های آمریکایی علیه ایران، عمیقا ناراضی است.

به‌گفته این مقام اسرائیلی، چناچه اظهارات رابرت مالی بیانگر رویکرد جدید آمریکا باشد، اسرائیل با این موضع و سیاست آمریکا عمیقا «مشکل خواهد داشت».

این مقام ارشد تاکید کرد: «به‌ویژه آن‌که آقای مالی هیچ اشاره‌ای به سیاست‌های تخریبی ایران در منطقه نکرده و از لزوم مذاکرات آمریکایی با متحدان خود در منطقه در مورد ایران غفلت کرده است».

آقای مالی آخر هفته گذشته در مصاحبه با شبکه آمریکایی پی‌بی‌اس گفت که اگر ایران به تعهدات برجامی خود بازگردد، دولت جو بایدن بیش از ۵۰۰ تحریمی را که دونالد ترامپ پس از خروج آمریکا از برجام علیه ایران تعیین کرده بود، لغو خواهد کرد.

اسرائیل از حامیان سیاست «فشار حداکثری» دولت دونالد ترامپ،‌ رئیس جمهوری پیشین آمریکا، علیه ایران بود و از احتمال کاهش این فشار «نگران» است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *