صفحه اصلی / جهان / انگلیس رفتار «بربر وار» چین با تورکان اویغور را محکوم کرد

انگلیس رفتار «بربر وار» چین با تورکان اویغور را محکوم کرد

دولت انگلیس نقض حقوق بشر اقلیت تورک اویغور را تحت عنوان «بربروار» محکوم و مقررات جدیدی برای منع واردات کالاهای مشکوک به استفاده از کار اجباری این اقلیت را وضع کرد.

دومینیک راب وزیر خارجه انگلیس روز سه‌شنبه ۲۳ دی در بیانیه‌ای تند گفت: «نقض حقوق بشر اقلیت اویغور در ابعاد بسیار وسیعی صورت گرفته است. این اقدامات، بربریت وحشتناکی است که ما امیدوار بودیم به تاریخ سپرده شده است».

او با این حال تاکید کرد: «این بربریت، امروزه و در یکی از کشورهای مهم جهان روی می‌دهد. وظیفه اخلاقی حکم می‌کند که واکنش نشان دهیم».

خبرگزاری فرانسه می‌گوید که این موضع‌گیری دولت انگلیس، روابط لندن با پکن را که به‌دلیل سرکوب طرفداران دمکراسی در هنگ‌کنگ سرد شده است، تیره‌تر خواهد کرد.

وزیر خارجه انگلیس در عین حال خطوط کلی برنامه‌های جدید آن کشور برای تنبیه شرکت‌های بریتانیایی که ناخواسته و یا آگاهانه از نقض حقوق بشر علیه اقلیت اویغور ساکن ایالت سین کیانگ سود می‌برند، اعلام کرد.

اجرای شدیدتر قانون بردگی مدرن با هدف جریمه شرکت‌هایی که مقررات شفافیت را رعایت نمی‌کنند، بسط الزام‌آور این قانون به بخش عمومی و «بازبینی سریع» صادرات کالاهای محصول ایالت سین‌کیانگ از جمله اقداماتی است که دولت بریتانیا اجرا خواهد کرد.

این در حالی است که این تصمیم انگلیس با موضع‌گیری اتحادیه اروپا تفاوت فاحش دارد.

اتحادیه اروپا دسامبر ۲۰۲۰ با چین یک توافق تجاری و اقتصادی کلان امضا کرد. این توافق به دلیل ادعاهای مربوط به بهره‌کشی از کار اجباری در تولیدات چینی مورد انتقاد قرار گرفت و در عین حال نشان‌دهنده سیاست متفاوت این اتحادیه در مقایسه با آمریکا، انگلیس و استرالیاست که می‌کوشند با بلندپروازی‌های چین مقابله کنند.

انگلیس در ژانویه ۲۰۲۰ رسما از اتحادیه اروپا خارج شد و از ژانویه امسال ملزم به تبعیت از مقررات آن اتحادیه نیست. دولت این کشور همزمان با خروج از اتحادیه اروپا تلاش می‌کند خود را به عنوان کشوری فعال در عرصه جهانی تثبیت کند.

بخشی از این استراتژی که «انگلیس جهانی » نام گرفته، تحریم ناقضان حقوق بشر در سراسر جهان است و تاکنون افراد و موسساتی از روسیه، عربستان سعودی و کره شمالی تحریم شده‌اند.

خبرگزاری فرانسه می‌افزاید مناسبات انگلیس و چین طی دو سال اخیر به خصوص به دلیل انتقادهای لندن از سرکوب طرفداران دمکراسی در هنگ کنگ و دادن شهروندی انگلیس به ساکنان آن ناحیه سرد شده است.

انگلیس در عین حال در مورد احتمال استفاده از کار اجباری در صنعت پارچه‌بافی ایالت سین کیانگ، تولید کننده حدود یک چهارم پنبه جهان، ابراز نگرانی کرده است.

دومینیک راب در جلسه پارلمان انگلیس گفت: «باید مطمئن شویم که شرکت‌های انگلیسی بخشی از اين چرخه تولید نیستند که منشا آن اردوگاه‌های ایالت سین کیانگ است».

او افزود: «دولت باید تضمین کند که کالاهایی که با نقض حقوق بشر ساکنان آن اردوگاه‌ها تولید می‌شوند، وارد انگلیس نشود».

همزمان با افزایش نگرانی‌ها در مورد احتمال استفاده صنعت پوشاک از اين محصولات، هفته گذشته فروشگاه زنجیره ای «مارکس و اسپنسر» یکی از مهم ترین فروشندگان پوشاک در انگلیس اعلام کرد که از پنبه سین‌کیانگ استفاده نمی‌کند.

نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر در سال‌های اخیر گزارش‌های مستندی در مورد کار اجباری، شکنجه، کنترل شدید و سرکوب مسلمانان اویغور منتشر کرده‌اند.

برخی از کارشناسان تخمین می‌زنند طی سال‌های اخیر حدود یک میلیون نفر از اویغورها به اردوگاه‌های بازآموزی سیاسی اعزام شده‌اند.

دولت چین ضمن تکذیب این ادعاها می‌گوید این اردوگاه‌ها مراکز آموزش حرفه‌ای و بخشی از یک سیاست جامع‌تر برای مقابله با رشد اسلام‌گرایی افراطی و تروریسم در میان مسلمانان اویغور است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *