صفحه اصلی / آذربایجان / منطقه آزاد ماکوی آذربایجان غربی بندر خشک ترکیه می‌شود

منطقه آزاد ماکوی آذربایجان غربی بندر خشک ترکیه می‌شود

غلامرضا سلیمانی٬ مدیرعامل منطقه آزاد ماکوی آذربایجان غربی اعلام کرد تفاهم‌نامه‌هایی جهت تبدیل این منطقه به بندر خشک بنادر ترکیه امضا شده است.

مدیرعامل منطقه آزاد ماکوی آذربایجان غربی در مصاحبه با خبرگزاری آناتولی گفت: «تفاهم‌نامه‌هایی با دو‌ بندر مرسین و ترابزون ترکیه امضا کردیم. بدین ترتیب می‌توانیم بندر خشک بنادر ترکیه باشیم».

وی با اشاره به همکاری دوجانبه در زمینه بنادر دو کشور تصریح کرد: اعتقاد ما بر این است که می توانیم ۱۰ میلیون تن بار از شرق دنیا مثل کشورهای چین و هند بیاوریم و با کمک یکدیگر پردازش و بسته بندی کنیم و به غرب دنیا بفرستیم.

وی با بیان اینکه می توان از طریق این بنادر از شمال دریای سیاه و اروپای شرقی اجناس را وارد کرد و به نقاط دیگر فرستاد، گفت: مردم ترکیه در بازاریابی، طراحی و نظام صنعتی ارتباطات و انعطاف پذیری بیشتری دارند. برنامه مان این است که بندر خشک بنادر ترک باشیم و زنجیره های تامین بارهای شرق به غرب و شمال به جنوب را بهم وصل کنیم.

سلیمانی توضیح داد: ۵ واحد صنعتی ترکیه ای در منطقه آزاد مستقر هستند و با ۲ واحد دیگر هولدینگ به توافق رسیده ایم. این شرکت‌ها در حوزه تولید پوشاک، مواد غذایی، شکلات و تجهیزات کشاورزی فعال هستند. در حوزه گلخانه ای هم تفاهماتی داشته ایم که روال کار خود را پیگیری می کند.

وی در پاسخ به این سوال که این منطقه چه ویژگی خاصی برای سرمایه گذاران ترکیه دارد، گفت: ۲۰ سال از پرداخت انواع مالیات معاف هستند. از هر نوع مواد اولیه و ماشین آلات که وارد شود هیچ عوارض گمرکی گرفته نمی شود. همچنین تسهیل عبور و مرور کارشناسان را در نظر گرفته ایم.

سلیمانی با اعلام اینکه پروانه اشتغال صنایع را منطقه آزاد تهیه می کند درباره تسهیلات دیگر افزود: سرمایه گذاران بین ۱۰تا ۲۰ درصد پرسنل فنی را هم می توانند بیاورند همچنین اگر تولیدشان نیاز سرزمین اصلی باشد ما به نسبت ارزش افزوده ای که ایجاد می کنند از عوارضشان کم می کنیم. کل سرمایه گذاری شان به همراه سود برای هر نوع ریسکی هم از سوی دولت ضمانت می شود.

وی همجواری منطقه آزاد ماکو با ترکیه را مزیت مهمی برای همکاری بین دو کشور دانست و اظهار داشت: اعتقادمان بر این است مزیت های رقابتی که شرکت های ترک دارند اگر در کنار مزیت های ما قرار بگیرد، فعالین این دو کشور به خوبی می توانند در بازارهای جهانی نقش داشته باشند.

سلیمانی تصریح کرد: انرژی گاز، برق و نیروی کار ارزانی در منطقه ما وجود دارد و موقعیت مکانی خوبی داریم از طرف دیگر هم شرکت های ترک هم مزیت های خوبی دارند و در بازارهای جهانی کار کردنت و تکنولوژی به روز دارند از طرفی بانک های ترک هم با سیستم جهانی خوب کار می کنند.

مدیر عامل منطقه آزاد ماکو از ورود دام زنده از طریق ترکیه خبر داد و گفت: ۵۰ هزار دام زنده ثبت سفارش شده است که از طریق بنادر ترکیه از اروپا وارد می شود تا بتوانیم نیاز به دام و مشکل گوشت قرمز را حل کنیم. این دام ها در ایران ذبح می شود و دوباره از طریق ترکیه صادر خواهد شد.

وی درباره میزان سرمایه گذاری خارجی در ۱۱ماهه گذشته توضیح داد: هدف ما جذب ۲۲ میلیون دلار بود که ۳۴ میلیون سرمایه گذاری خارجی انجام شده است. همچنین برنامه داریم در زمینی به وسعت ۷۰۰ هکتار شهرک صنعتی با همکاری سرمایه گذاران و صنعتگران ترکیه راه اندازی کنیم.

منطقه آزاد ماکو با وسعت ۵۰۰ هزار هکتار در استان آذربایجان غربی و همجوار با کشورهای ترکیه، ارمنستان و آذربایجان (شمالی) است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *