صفحه اصلی / آذربایجان / جشن فارغ‌التحصیلی اولین دانشجویان رشته زبان و ادبیات تورکی در آذربایجان جنوبی+ عکس

جشن فارغ‌التحصیلی اولین دانشجویان رشته زبان و ادبیات تورکی در آذربایجان جنوبی+ عکس

اولین دانشجویان رشته زبان و ادبیات تورکی در آذربایجان(آزربایجان) جنوبی جشن فارغ‌التحصیلی خود را برگزار کردند.

دیروز یکشنبه ۳۰ شهریورماه ۹۹ در یک روز تاریخی، اولین دانشجویان زبان و ادبیات تورکی آزربایجانی دانشگاه تبریز، جشن فارغ‌التحصیلی خود را در این دانشگاه برگزار کردند. این دانشجویان وروی سال ۱۳۹۵ بودند.

بر روی برگه یادبود فارغ‌التحصیلان به زبان تورکی چنین نوشته شده است:

اولو تانرینین آدی‌لا

سایین اؤیرنجی:

تورکون دیلی تک سئوگیلی ایستکلی دیل اولماز اؤزگه دیله قاتسان بو اصیل دیل، اصیل اولماز

آرادیغین بیلمه‌ین تاپدیغینین دیرینی آنلاماز.

نه موتلودور بوگون بیزلره، ایلک کز تاریخیمیزده آزربایجان تورکجه سینین اؤیرنجیسی اولوب، تحصیلیمیزی باشا چاتدیرماق فخرینی وطن بیزه ایتحاف ائدیب دیر. دیله‌گیمیز بو وارلیغین بوتون چاغ‌لاردا، دیرینی اونوتماماق و قوروماق دیر. اؤلکه میزین بیزلری بؤیله بیر بسله‌مک‌دن گؤزلری آیدن اولسون.

پیشتر در مردادماه ۹۸، معاون آموزشی دانشگاه تبریز از استقبال دانشجویان از رشته «زبان و ادبیات تورکی» خبر داده بود.

باب‌اله حیاتی گفته بود: «همه ساله ۲۷ الی ۳۰ نفر ثبت نام کننده در رشته زبان و ادبیات تورکی آزربایجانی داریم و امسال نیز به اندازه ۴۰ نفر از سازمان سنجش اعلام ظرفیت شده است.» به گفته وی از این تعداد «۶۰ درصد در دوره روزانه و ۴۰ درصد در دوره شبانه پذیرفته می‌شوند.»

با وجود ۴۰ میلیون تورک در ایران، این جمعیت عظیم از حق تحصیل به زبان مادری محروم هستند. هم اکنون تنها در دانشگاه تبریز رشته «زبان و ادبیات تورکی آزربایجانی» راه اندازی شده و این دانشگاه هم سالانه تنها ۴۰ دانشجو را در این رشته جذب می کند. علیرغم درخواست مکرر دانشجویان برای راه اندازی رشته زبان و ادبیات تورکی در سایر دانشگاههای آزربایجان جنوبی، مقامات ایران با آن مخالفت می کنند.

در دوم اسفندماه ۹۷، همزمان با روز «جهانی زبان مادری»، ۹۲۵ دانشجوی تورک دانشگاه مراغه با امضای طوماری خواستار ارائه «رشته زبان و ادبیات تورکی» در این دانشگاه شدند. اما مسئولان دانشگاه مراغه، متولیان جمع آوری این امضاها را تحت پیگرد قرار دادند و «سالار سرکشی» از متولیان اصلی این حرکت فرهنگی را از دانشگاه اخراج کردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *